Domaca pasteta je jednostavna za pripremu a nemjerljivo ukusnija i nutritivno bogatija od kupovnih inacica. Uz dodatak #aDORAble aromatiziranih soli, zacinskog bilja ili jestivog cvijeca uzivat cete, uvjereni smo, svim osjetilima.
RECEPT by @orange_from_the_garage
4 glavice luka
0,5 kg jetrica
maslac 4 zlice
#aDORAble sol ( npr okus naranca, ruzmarin, timijan ili medvjedji luk)
papar
1 zlica senfa
Zacinsko bilje / jestivo cvijece
Prodinstati luk, zatim dodati jetrica i malo svjeze majcine dusice. Flambirati konjakom. Kada se smjesa ohladi dodati 2 zlice maslaca, 1 zlicu senfa, sol, papar. Sve zajedno izblendati i servirati u zdjelice ili/i staklenke koje zalijemo s rastopljenim maslacem ( cca 2 zlice). Maslac ce cuvati pastetu od oksidacije a za dodatni gust slobodno na rastopljeni maslac stavite listice majcine dusice, kadulje ili npr suseno jestivo cvijece. Servirajte uz prepeceni kruh i uzivajte !
Pastetu mozete cuvati u hladnjaku do 5 dana, a visak slobodno zaledite u staklenkama s poklopcem i upotrijebite kao joker kada vam zatreba brzi i ukusan zalogaj