Povrati narudžba

 

Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga. 

 

Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

Vraćeni proizvod mora biti u neoštećenom originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim sadržajem i računom. Adorable market j.d.o.o. utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Potrošač snosi trošak povrata robe. 

 

Pravo na povrat

 

Zamjena proizvoda/reklamacije/povrat

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 

isporuka robe koja nije naručena

isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja

ostali slučajevi sukladno zakonskim okvirima

 

Jednostrani raskid ugovora

 

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Adorable market j.d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.

 

Izjavu je potrebno poslati poštom na Adorable market j.d.o.o., Vrtlarska 2, 10000 Zagreb, Hrvatska ili elektroničkom poštom na [email protected]

 

U Izjavi je potrebno navesti: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte. 

 

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Adorable market j.d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. 

 

Povrat novca bit će izvršen na bankovni račun Kupca čiji je broj Kupac dužan dostaviti Prodavatelju. Povrat novca Adorable market j.d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

 

Kupac je dužan robu predati ili je poslati na adresu Adorable market j.d.o.o., Vrtlarska 2, 10000 Zagreb, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

 

Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da se prije raskida javi na [email protected] kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

 

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

 

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici  http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

 

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova. 

 

Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana  potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

 

Reklamacija

 

Ako ustanovite prilikom prve uporabe da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili da niste njime zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate na [email protected] i slijedite navedene korake. 

 

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom, opisom reklamacije i slikom proizvoda e-mailom na [email protected].

 

Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije te temeljem vašeg opisa informaciju može li se proizvod zamijeniti za novi ili se može za proizvod dobiti povrat novca.

 

U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište.  

 

Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije u roku od 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte e-mailom na [email protected] .

 

Ako je pošiljka oštećena u transportu, a takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke u tom vas slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo, kontaktirajte nas kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.