OPĆI UVJETI I ODREDBE

 

Predajom narudžbe za kupovinu odabranih proizvoda na našoj Internet stranici pristajete na naše opće uvjete i odredbe. Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište ili boravište nalazi na području Republike Hrvatske. Isporučujemo robu i izvan područja Republike Hrvatske, no u tom slučaju morate dogovoriti uvjete dostave putem kontakta na mail adresu [email protected]

 

Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s cijelim tekstom Opći uvjeti i odredbe Internet trgovine na Internet stranici www.adorable.hr (u daljnjem tekstu: Uvjeti).

 

Internet prodaju na www.adorable.hr provodi poduzeće Adorable market j.d.o.o., Vrtlarska 2, Zagreb, OIB: 75296004536. Nositelj svih prava na Internet stranici www.adorable.hr je trgovačko društvo Adorable market j.d.o.o. 

 

Internet trgovina www.adorable.hr vam omogućuje kupovinu prehrambenih proizvoda putem Interneta te je slobodno dostupna na Internetu. Uvjeti kupovine određeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

 

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.adorable.hr. Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.adorable.hr u skladu s njima.

 

Pravo korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. 

 

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom predaje narudžbe proizvoda. 

 

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

 

Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi Internet trgovina www.adorable.hr. 

 

Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Adorable market j.d.o.o. te prihvaća da tvrtka Adorable market j.d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

 

Tvrtka Adorable market j.d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice www.adorable.hr. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www.adorable.hr pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na Internetskoj stranici www.adorable.hr. 

 

Korištenje Internetske stranice www.adorable.hr isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici www.adorable.hr uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.adorable.hr internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www.adorable.hr.

 

Adorable market j.d.o.o. sve materijale, fotografije i tekst postavlja na Internet stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

 

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

 

Informacije o trgovačkom društvu

 

Žiro račun IBAN kod Privredne banke Zagreb: HR

Sjedište: Adorable market j.d.o.o., Vrtlarska 2,10000 Zagreb

Adresa elektoničke pošte: [email protected]

OIB: 75296004536

MB: 

Temeljni kapital: 10,00 kuna

Jedina osnivačica i direktorica: Daniela Drčec 

 

Upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu  2021. godine

 

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

 

1) Prodavatelj – trgovačko društvo Adorable market j.d.o.o., Vrtlarska 2,10000 Zagreb, Hrvatska

 

2) www.adorable.hr – Internet stranica u vlasništvu Prodavatelja

 

3) Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod.

 

4) Korisnik – svaka osoba koja Internet stranicu „www.adorable.hr” koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu

 

5) Korištenje „www.adorable.hr “ – pristup stranici www.adorable.hr radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja kupnje putem Interneta

 

6) Online kupnja – ostvarivanje kupnje proizvoda putem „www.adorable.hr”

 

7) Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „www.adorable.hr “, a koje je moguće kupiti putem Internet trgovine.

 

Internet trgovina – sklapanje ugovora o prodaji

 

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem ” www.adorable.hr” Internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene odabranog proizvoda. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: Internet narudžbe u Internet trgovini, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem.

 

Registracija nije obavezna, no donosi pogodnost kupnje s popustima. Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) dobiti ćete e-mailom obavijest o svom korisničkom imenu i svoju lozinku koju ste unijeli prilikom registracije. Molimo Vas da je pohranite tako da nije dostupna trećim osobama. Ukoliko ste zaboravili lozinku, pošaljite nam e-mail na koji ćemo Vam poslati novu lozinku. S odabranim korisničkim imenom i lozinkom te upisom svih traženih podataka postajete naš registrirani korisnik. Kao registrirani korisnik možete nesmetano kupovati u našoj Internet trgovini, primati vijesti, biti obavještavani o novostima i koristiti se svim uslugama naše internet trgovine.

 

Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „www.adorable.hr ” a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni. Cijena i uvjeti dostave navedeni su pod “Načini dostave”.

 

Odabir željenog proizvoda vrši se klikom na link „Dodaj u košaricu”.

 

Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ponovo bude dostupan). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

 

U „Košarici” se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Kreni na plaćanje”, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Plaćanje” na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adrese dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja (virmansko plaćanje ili plaćanje pouzećem).

 

Po izvršenju naprijed navedenih koraka Internet trgovine i odabirom „Naručite” na stranici „Plaćanje”, sustav automatski vodi Kupca na stranicu „Narudžba zaprimljena”, a na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih proizvoda te obavijest o e-mail adresi putem koje Kupac može dobiti sve potrebne informacije.

 

Promo kod s popustom

Ova internet trgovina može izdavati promo kodove za popust. Ukoliko je aktivan, promo kod za popust donosi različite pogodnosti prilikom kupnje putem internet trgovine i može biti vremenski ograničen. Aktivni promo kod za popust objavljuje se na naslovnoj stranici, newsletteru ili u drugim medijima. Promo kod ne vrijedi za već snižene proizvode (proizvodi na akciji ili u outletu).

Uporaba promo koda za popust: aktivan promo kod unosi se u 1. koraku internet košarice.