Novosti

Izvan zone komfora – kako je sve počelo

Kako je sve počelo i tko je Daniela Drčec pročitajte u prvom uvodnom blogu!

Ja sam Daniela Drčec, prije svega supruga i majka dvoje djece, vlasnica apartmanske kuće na otoku Krku i brenda domaćih proizvoda aDORAble. Prije punih pet godina sam dala otkaz u korporaciji i započela svoj put drastičnih promjena u gotovo svim područjima. S vremenskim odmakom teško mi je vjerovati tko sam ja to bila prije i što sam sve izvan zone komfora, nakon otkaza, postigla u različitim područjima. Rijetko su okidači za promjenu i razvoj pozitivni, ali upravo tu je posijano zrno promjene za daljnji rast i razvoj.

Nakon napuštanja korporacije, često sam razmišljala o pokretanju bloga i pisanju (iako je to sve samo ne meni svojstveno ). Tada sam znala što neću, ali ne i kojim putem , s kojim temama i ciljem želim krenuti pisati. Tražila sam neki svoj put. Žaruljica mi se upalila tek dan prije pokretanja novog weba i webshopa za moj brand aDORAble. Bilo bi dobro da imam i blog (sada kada konačno imam web), ali o čemu pisati? Tko sam to ja i koji to originalni doprinos može biti baš moj? Biti original, a ne kopija i u ovom dijelu , kako? ISKUSTVO. Iskustvo je ono o čemu želim pisati. Iskustvo koračanja izvan zone komfora, iskustvo promjene posla, iskustvo prekomjernog stresa, iskustvo prekomjernog rada, iskustvo rada od doma, iskustvo otkrivanja talenata, iskustvo majčinstva, iskustvo supružništva, iskustvo prijateljstva, iskustvo vjere, iskustvo ponovnog doticaja sa zemljom, iskustvo pozitivnog utjecaja prirode, iskustvo rušenja svega starog , iskustvo domaćina u turizmu, iskustvo pokretanja vlastitog biznisa, iskustvo prednosti življenja u sadašnjem trenutku, iskustvo domino efekta, iskustvo uživanja u čaši dobrog vina u dobrom društvu, iskustvo bijega u kreativu….

U 40+ godina nakupila sam iskustva u raznim područjima. Najplodonosnije iskustveno razdoblje je ono iz nedavne prošlosti, točnije unazad pet godina, nakon davanja otkaza u korporaciji. Koji je cilj? Nadam se da ću dijeljenjem svojih iskustava pomoći nekom od vas, još više osvijestiti sebe, upoznati nove zanimljive ljude koji se prepoznaju u dijelovima prepričanih iskustava. Zašto tapkati u mraku ako možemo biti suncem obasjani dijeleći iskustva? Znate onu narodnu poslovicu „Kada zatvorite jedna vrata, druga će vam se otvoriti“? Upravo to se i dogodilo. Naravno, ne jednim čarobnim klikom. Bilo je tu i plača, nespropavanih noći, puno pokušaja i promašaja, neodlučnosti, straha od novog i nepoznatog, osjećaja nemoći i manje vrijednosti, lomljenja ega, borbe s podrazumijevanjem. Beskrajno sam zahvalna svim bivšim nadređenima i kolegama koji su me „gurnili“ prema odluci pokretanja samostalne djelatnosti i poduzetništva, jer bez tog čina danas ne bi bilo aDORAble brenda i još puno lijepih stvari.

Osjećam se da konačno dišem, da sam bolja verzija sebe (prema sebi i prema okolini), prikupila sam nova znanja i razvila nove talente, radim posao koji volim i mogu više vremena posvetiti svojoj obitelji. Život je lijep! Nije ovo poziv svima da bez razmišljanja napuste sadašnji posao, ali ako vam vaše tijelo i misli to govore, počnite pomnije osluškivati i skupljajte hrabrost za promjenu. Sretno!